סיוע עולמי בעת אסון

תושבים עוזרים לתושבים
סיוע במהלך שיטפונות בפקיסטן

כאשר שיטפונות ענק הציפו את אגן נהר האינדוס ביולי 2010, היה זה אסון הטבע החמור ביותר בתולדות האומה.

1,000
מתנדבים
– מכל –
רחבי
פקיסטן
נענו לקריאה

תקופת מונסון מסיבית גרמה לנהר האינדוס לעלות על גדותיו לרמה כזו שהוא הציף כמעט חמישית מהמדינה. המונסונים גרמו למותם של 1,700 איש ו-14 מיליון תושבים נאלצו לברוח מבתיהם.

מכיוון שהכניסה למדינה היתה קשה עבור מתנדבים מארצות אחרות, צוות של מתנדבים פקיסטניים לסיוע בעת אסון גויסו מתוך המדינה כדי לספק סיוע באיזורים שונים במדינה – איסלאמבאד בצפון, קראצ'י בדרום וקושאב במרכז. בגלל שרוב הדרכים היו מוצפות ובלתי ניתנות למעבר, הצוותים התמקדו בהתחלה בהצלת משפחות שנתקעו במחנות ארעיים באיזורים רחוקים. המתנדבים הגיעו אליהם בעזרת סירות שקיבלו מהמקומיים ובוססו במים עד גובה החזה כדי להביא אליהם אספקה וציוד. הם הביאו מזון, מים, ביגוד וציוד חירום רפואי וסיפקו סיועים לאנשים שסבלו מהלם או טראומה.

באיזור אחר, צוות המתנדבים לסיוע בעת אסון חבר ליחידה צבאית של צבא פקיסטן. ביחד הם חילקו מזון, מים ותרופות לאלפי אנשים במחנות פליטים מרוחקים והכשירו את המנהיגים המקומיים בטכניקות סיועים בסיסיות, במקביל להכנסת סדר וארגון במחנות כדי למנוע מראש מהומות של האוכלוסייה המיואשת. הצוות העביר אלפי סיועים והכשיר יותר מ-1,800 איש נוספים להעביר סיועים בעצמם.

נציג ממשרד המשפטים של ממשלת סינד אמר: "אני באמת מסכים עם המוטו של הצוות לסיוע בעת אסון: 'ניתן לעשות משהו בקשר לזה'. המוטו הזה ממלא אותי בהשראה, והם אכן הוכיחו את נכונות המילים הללו בפעולותיהם. זה נהדר לדעת ולראות שהמתנדבים האלה עוזרים בכזו אפקטיביות לקורבנות השיטפון. המדינה שלנו צריכה יושר ומסירות מהסוג הזה. אני באמת מעריך את העבודה ההומניטרית שלהם. תודה רבה לכם״.

נציג מבית המשפט העליון של סינד כתב: "נפגעי השיטפונות באמת צריכים מישהו שיוכל להקשיב להם ולבעיותיהם, והצוות לסיוע בעת אסון נמצא שם ועושה זאת. זה מוערך מאוד".