פעילויות בקהילה

חינוך בנושא זכויות האדם
מקיף את העולם

תוכניות הלימודים הדיגיטליות של ׳נוער למען זכויות האדם׳ ו-׳מאוחדים למען זכויות האדם׳ כוללות מערכי שיעור וחומרים ללימוד זכויות האדם בכיתה רגילה וגם בכיתה וירטואלית.

ללא קשר לרקע כלכלי או תרבותי, כל אדם, על-ידי השתתפות במיזמים האלה, יכול לעורר תמיכה ציבורית לנושא זכויות האדם.

הנחת היסוד של זכויות האדם היא שהן עבור כל אחד. לכן, ללא קשר לרקע כלכלי או תרבותי, כל אדם, על-ידי השתתפות במיזמים האלה, יכול לעורר תמיכה ציבורית לנושא זכויות האדם ולחינוך בנושא זכויות האדם בקהילתו, בעירו או בארצו.

כדי לעורר השראה באנשים לקום להגנת זכויות האדם, ולהבטיח שמסר זה נשמע בעולם שנמצא בתסיסה וסכסוך, המיזם בחסות סיינטולוגיה מאמץ גישה ייחודית ומגיע לאנשים דרך אירועי הגברת מודעות שמעודדים השתתפות אישית.

ועידות פסגה בינלאומיות

בכל שנה המחלקה לזכויות האדם של סיינטולוגיה ו-׳הארגון הבינלאומי של נוער למען זכויות האדם׳ נותנים חסות משותפת לוועידת פסגה בינלאומית בנושא זכויות האדם. נציגים צעירים מסביב לעולם נבחרים לייצג את המדינות שלהם.

בוועידת הפסגה, פעילים מציגים בקווים כלליים סוגיות שקיימות במדינות שלהם בנושא זכויות האדם, ודנים עם נציגים אחרים על הדרך להפוך את החינוך בתחום לנפוץ יותר. כשהנציגים חוזרים הביתה, הם מרחיבים את פעילויותיהם כדי לקדם עוד יותר את נושא זכויות האדם באיזורים שלהם.

בוועידת הפסגה של 2009 בג׳נבה, שווייץ, מקום מושבם של המוסדות לזכויות האדם של האומות המאוחדות, נציגי נוער הגו את הרעיון של צעדה בינלאומית למען זכויות האדם, אשר הביא לידי קיום צעדות של ׳נוער למען זכויות האדם׳ בדנמרק, צרפת, גרמניה, הולנד, רוסיה, קנדה, ארצות-הברית ובמקומות אחרים.

בכל שנה, ועידת הפסגה מעודדת את קיומן של יותר ויותר צעדות וכיום יש יותר מ-10,000 משתתפים בשנה ברחבי יותר מ-80 מדינות.

בדרך זו, ועידת הפסגה השנתית בנושא זכויות האדם גם מעודדת פעולות לקידום זכויות האדם וגם מגבירה את מודעוּת הציבור לחשיבותן.

סיורים חינוכיים ברחבי העולם של ׳הארגון הבינלאומי של נוער למען זכויות האדם׳

מאז 2004, ׳הארגון הבינלאומי של נוער למען זכויות האדם׳ עורך סיור עולמי שנתי, בו הוא מציג את המיזם למנהיגים לאומיים ומעודד ארגונים ממשלתיים ואזרחיים לשתף איתו פעולה בפרוייקטים.

יותר
מ-380
אלף איש
שמעו
את המסר
על זכויות
האדם
– בסיור אחד –
בן 40,000
ק״מ

סך הכול, הסיור העולמי חצה מעל 620,000 קילומטרים ברחבי 70 מדינות והגיע ליותר מ-10 מיליון איש. במהלכו, 'הארגון הבינלאומי של נוער למען זכויות האדם' יצר שיתופי פעולה, הקים סניפים חדשים ומינה שגרירים של זכויות האדם שבתורם מפיצים את המסר הלאה. ארגוני סיינטולוגיה מסביב לעולם מסייעים לעתים קרובות באירוח הסיור ובתמיכה בפעולותיו כדי לעודד מנהיגים לפעול באיזורים שלהם.

הסיור העולמי של 2011 חצה 40,000 ק״מ דרך מדינות כגון בנגלדש, בלגיה, קמבודיה, קוסטה-ריקה, הונדורס, תאילנד ומטה האומות המאוחדות בניו-יורק, והביא את המסר של זכויות האדם ליותר מ-350,000 איש.

הסיור העולמי של 2012 עבר 45,000 ק״מ דרך קמרון, אתיופיה, יפן, ליבריה, מקסיקו, טאיוואן, טוגו וארצות-הברית לרגל עשור האוריינות של האומות המאוחדות.

כל שנה הסיור העולמי מוסיף מדינות חדשות למסלול שלו, ובכך מחנך אנשים רבים יותר על זכותם המוּלדת שלא ניתנת לשלילה.

גם מרתונים, מסיבות ריקודים, ציורי קיר ותחרויות שירה הן כמה מן הפעילויות הרבות שיכולות להגביר מודעות לזכויות האדם.